بورس کالا

واحد بورس کالای کارگزاری بانک سپه از سال 1386 آغاز به فعالیت نموده و در طول فعالیت خود همیشه جز کارگزارن برتر در این بازار بوده به صورتی که در آخرین رتبه‌بندی انجام شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار موفق به کسب رتبه ب گردیده است. خدمات قابل ارائه در واحد کالایی کارگزاری بانک سپه بورس کالا شامل بازار فیزیکی ، بازار مشقته و بازار مالی می باشد.

بازار مالی بورس کالا

ابزارهای مالی بورس کالا شامال قراردادهای صندوق های کالایی و گواهی سپرده کالایی و سلف موازی استاندارد می باشد.

 صندوق های کالایی

هم‌اکنون در بورس اوراق بهادار تهران، 6 صندوق کالایی قابل معامله فعالیت می‌کنند. شامل 4 صندوق مبتنی بر طلا و 2 صندوق مبتنی بر زعفران می باشد . با توجه به فعالیت مطلوب این صندوق ها و میزان بالای جذب سرمایه آن‌ها، صندوق های کالایی دیگر در حال تأسیس است؛ بنابراین در آینده نزدیک، احتمال تأسیس صندوق های کالایی در حوزه‌های محصولات ، نفت و پتروشیمی دور از انتظار نخواهد بود.

 قرارداد سلف موازی استاندارد

اوراق قرارداد سلف موازی استاندارد قراردادی است که بر اساس آن، خریدار می‌تواند معادل دارایی پایه خریداری شده را به شخص دیگری در بازار، قبل از سررسید واگذار نماید. بنابراین اوراق سلف استاندارد، نوعی ابزار تامین مالی است که بر مبنای قرارداد سلف موازی استاندارد منتشر می‌شود. ناشر اوراق سلف موازی استاندارد، فارغ از قیمت دارایی پایه، یک سود حداقلی را برای سرمایه‌گذاران در قالب اختیار فروش در سررسید تضمین می‌کند. از طرف دیگر، با افزایش قیمت دارایی پایه، سود مازاد به سرمایه‌گذار تعلق می‌گیرد. برای پوشش ریسک ناشی از نوسانات قیمت دارایی پایه در قرارداد سلف موازی استاندارد می‌توان از ابزار اختیار خرید و فروش تبعی استفاده کرد. هم اکنون در بازار بورس کالای ایران، اوراق سلف موازی بر روی دارایی‌های پایه متعددی منتشر شده است. اطلاعات نمادهای سلف منتشر شده در آدرس سایت https://cdn.ime.co.ir قابل مشاهده است.

 گواهی سپرده کالایی

بر اساس مصوبه شورای عالی بورس و اوراق بهادار گواهی سپرده کالایی اوراق بهاداری است که مؤید مالکیت دارنده آن بر مقدار معینی کالا است و پشتوانه آن قبض انبار استانداردی است که توسط انبارهای مورد تایید بورس صادر می‌گردد و شامل محصولاتی مانند زعفران، زیره ، پسته، کشمش، سکه طلا می باشد. درضمن مبنای تحویل در قراردادهای آتی و اختیار معامله گواهی سپرده کالایی می باشد. معاملات صندوق های کالایی و گواهی سپرده کالایی و سلف موازی استاندارد کالایی قابلیت معامله آنلاین دارند و هر شخصی دارای کد معاملات بورس اوراق میتواند اقدام به معامله نماید.

 ثبت نام غیرحضوری بورس کالا

 نحوه اخذ کد کالا
پیش از اقدام به دریافت کد بورسی بورس کالا باید ثبت نام و احراز هویت سجام را انجام دهید سپس وارد سامانهEBgo سپه به آدرس اینترنتی https://ebgo.sepahbroker.ir وارد شده و با انتخاب گزینه اخذ کد آنلاین در بورس کالا وارد مراحل ثبت نام شده و سایر مشخصات دریافتی را انتخاب نمایید. در مرحله بعد کدملی و شماره همراه خود را که در سامانه سجام ثبت کرده اید و سایر مشخصات دریافتی را وارد نمایید. پس از صدور کد بورس کالا نام کاربری و رمز ورود شما به صورت پیامک در اختیار شما قرار می گیرد. تمامی موارد آموزشی گفته شده به صورت تصویری در سامانه EBgo در صفحه اصلی به صورت تصویری قابل مشاهده است.
 حساب وکالتی
یکی از لازمه های فعالیت در بورس کالا و افتتاح حساب وکالتی در یکی از بانک هایی است که در سامانه EBgo.ir مشخص شده است. حساب وکالتی حسابی است که باید مبلغ پیش پرداخت را به آن واریز کنید و بورس کالا نیز دسترسی به این حساب را دارد. برای افتتاح حساب وکالتی ابتدا باید فرم معرفی نامه را از سامانه EBgo سپه دریافت و پرینت گرفته و سپس همراه با این معرفی نامه و مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب به یکی از شعب بانک مربوطه مراجعه فرمایید. پس از افتتاح حساب وکالتی مجددا به سایت مراجعه کرده و گزینه معرفی شماره حساب وکالتی و در اختیار خود را انتخاب کرده و در ادامه به صورت گام به گام فرآیند را تا آخرین مرحله طی کنید. حساب بانکی باید به نام خود فرد و نوع آن حساب سپرده کوتاه مدت یا جاری بدون دسته چک باشد. توجه داشته باشید که افراد دارای چک برگشتی امکان افتتاح حساب وکالتی را ندارند. همچنین امکان افتتاح این حساب بصورت مشترک وجود ندارد. به صورت کلی شرایط افتتاح حساب وکالتی ممکن است در هر بانک متفاوت باشد لذا جهت بررسی جزئیات لیست بانک های مورد تایید را از سامانه EBgo مشاهده نمایید و از بانک مربوطه پیگیری لازم را انجام دهید. تمامی موارد گفته شده بصورت تصویری در سایت کارگزاری بانک سپه قابل مشاهده است.
 ثبت درخواست خرید
جهت بررسی اطلاعیه ی عرضه خودرو پس از مراجعه به سامانه EBgo و انتخاب گزینه اطلاعیه عرضه پس از وارد کردن تاریخ عرضه در قسمت تابلو معاملات تالار خودرو را انتخاب کنید تا اطلاعیه ها به شما نمایش داده شوند با انتخاب گزینه(چشم) در ستون اطلاعات بیشتر می توانید در خصوص هر خودرو اطلاعات لازم را جست و جو کنید. جهت خرید خودرو از بورس کالا نیازی به گواهینامه نیست ولی باید حداقل سن 18 سال تمام باشد. در خصوص محدودیت های خرید برای هر خودرو حتما اطلاعیه های مربوط به همان خودرو را بررسی نمایید . برای ثبت سفارش خودرو ابتدا باید مبلغ پیش پرداخت اعلام شده را حتما یک روز قبل از تاریخ عرضه در سامانه EBgo سپه ثبت نمایید . تمامی موارد آموزشی گفته شده بصورت تصویری در سایت کارگزاری قابل مشاهده است.

 راه‌های ارتباط با واحد بورس کالا

شماره تماس واحد کالا و آتی : 58329-021

نام
سمت
داخلی
 آقای باصفا
مدیر کالا و انرژی
4151
 آقای نصیری
کارشناس خرید
4152
 خانم خلیلی
معامله‌گر کالا
4153
 آقای دیلمقانیان
کارشناس فروش (سیمان)
4154
 آقای صباغی
پذیرش مشتریان
4155
 آقای شاه بیگی
کارشناس فروش (پتروشیمی و صنعتی)
4157
 خانم جهانیان
معامله‌گر کالا
4158

  راهنمای ثبت سفارش خرید از بورس کالا

ثبت سفارش خرید از بورس کالا

 راهنمای تکمیل اطلاعات فرآیند خرید بعد از تسویه

تکمیل اطلاعات فرآیند خرید بعد از تسویه

بازار مشتقه

بازار مشتقه کالایی شامل قراردادهای آتی و قراردادهای اختیار معامله می باشد.

 قرارداد آتی

قراردادی است که بر اساس آن فروشنده متعهد می‌شود در سررسید معین، مقدار معینی از کالای مشخص را به قیمت مشخص بفروشد و در مقابل، طرف دیگر قرارداد متعهد می‌شود همان کالا با همان مشخصات را در سررسید معین بخرد و برای اینکه هر دو طرف به تعهدات خود عمل نمایند باید مبلغی را به عنوان وجه تضمین اولیه نزد اتاق پایاپای بگذارند که متناسب با تغییرات قیمت آتی این وجه تضمین اولیه تعدیل می شود. قراردادهای آتی دو طرفه است و می توانیم بدون در اختیار داشتن کالا، آن را با مشخصات معین بفروشیم و در آینده (پس از چند ماه) آن را با قیمتی که اکنون توافق کردیم تحویل دهیم و پول آن را دریافت کنیم. این نوع معامله برای افرادی مثل کشاورزان و تولیدکنندگانی که قصد دارند ریسک خود را کم کنند بسیار مفید است. کشاورزی که می خواهد مطمئن شود در فصل برداشت محصول از نوسان قیمت در امان است و کارخانه ای که می خواهد برای برنامه ریزی و بودجه بندی، مقدار و قیمت خریدهای آینده خود را مشخص کند، می توانند از قرارداد آتی آن کالا برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند.

 چه کالاهایی در بازار آتی معامله می شوند ؟

در حال حاضر در بورس کالای ایران محصولات کشاورزی زعفران و زیره سبز ، نقره، پسته به صورت قراردادهای آتی مورد معامله قرار می گیرند. بازه قیمتی معاملات روزانه در قراردادهای آتی محدود به (۵%±) قیمت تسویه روز معاملاتی قبل است و امکان ثبت سفارش با قیمتی بالاتر و پایین تر از این بازه وجود ندارد. قیمت تسویه، قیمتی است که روزانه پس از پایان جلسه معاملات توسط بورس به منظور به روزرسانی حساب ها محاسبه و اعلام می شود و سود و زیان معامله گران براساس آن سنجیده می شود .این قیمت مبنای معاملات روز بعد نیزمی باشد. طبق دستورالعمل بورس، برای اخذ کد معاملات آتی، لازم است دو حساب بانکی توسط متقاضی افتتاح شود. در واقع یکی از این دو حساب تحت عنوان حساب عملیاتی (در اختیار بورس) شناخته می‌شود و حساب دیگر حساب مکمل مشتری است. زمان برداشت وجه از حساب در اختیار، مبلغ مورد نظرمشتری به حساب مکمل معرفی و تائید شده، واریز می‌گردد.

  قرارداد اختیار معامله (options)

اختیار معامله یک قرارداد قانونی است که توسط یک فروشنده به یک خریدار در ازای مبلغ معینی فروخته می‌شود. خریدار این قرارداد آنگاه این اختیار را به دست می‌آورد که یک دارایی‌ را تا مدت مشخصی به مبلغ تعیین شده‌ای بخرد یا بفروشد. قرارداد اختیار معامله به دو نوع کلی اختیار خرید و اختیار فروش تقسیم می‌شود. در هر کدام از این دو نوع قرارداد، دو طرف خریدار و فروشنده با یکدیگر وارد معامله می‌شوند. لازم به ذکر است سامانه معاملات آتی شامل معاملات اختیار معامله مبتنی بر کالا (زعفران نگین و سکه طلا) نیز می باشد. و کسانی که کد آتی دارند می توانند معاملات اختیار را نیز انجام دهند. معاملات اختیار نیز قابلیت معامله آنلاین را دارند و ساعت معاملات آن همانند معاملات آتی از ساعت 10 تا 15 می باشد.

 راه‌های ارتباط با واحد بازار مشتقه

شماره تماس مستقیم : 88556428-021

نام
سمت
داخلی
 خانم نیکو حرف
معامله‌گر مشتقه
4156
بازار فیزیکی

 معاملات فیزیکی کالا

در حال حاضر این کارگزاری مجوز فعالیت در کلیه رینگ‌های معاملاتی به شرح زیر را دارا می‌باشد:
1. رینگ صنعتی: معاملات محصولات صنعتی و معدنی شامل انواع محصولات فولاد، آلومینیوم، مس، روی، سرب، نیکل و ....
2. رینگ پتروشیمی و فرآورده های نفتی : محصولات نفت و پتروشیمی شامل انواع فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی مانند لوبکات، قیر، دوده صنعتی، انواع پلیمر، گوگرد، روغن، وکیوم باتوم و ......
3. رینگ کشاورزی : محصولات کشاورزی شامل برنج، ذرت، پسته، پنبه، جو، چای، خرما، نخود، زعفران، زیره، شکر، عدس، کشمش، کنجاله، تفاله و کنسانتره‌ها، گندم و ........

 تالار های معاملاتی معاملات فیزیکی

معاملات فیزیکی در تالارهای معاملاتی زیر انجام می پذیرد:
1. تالار صنعتی : معاملات مربوط به فلزاتی مانند فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و..
2. تالار پتروشیمی : معاملات محصولات پتروشیمی مانند لوبکات، پلیمر، گوگردو...
3. تالار فرآورده های نفتی: معاملات مربوط به روغن ، وکیوم باتوم، قیر و ...
4. تالار طلا : معاملات شمش طلا
5. تالار فرعی: کلیه کالاهایی که OFF گرید می باشند و یا تناوب عرضه ندارند
6. تالار حراج یکجا و املاک : معاملات املاک
7. تالار مناقصه یکجا: مانند تقاضای خرید کنتور های برق توسط شرکت های توزیع برق در بورس کالا
8. تالار پرمیوم: معاملات وکیوم باتوم به صورت پرمیوم
9. تالار حراج باز: معاملات سنگ آهن کلوخه و سنگ آهن دانه بندی شده
همچنین این شرکت آمادگی پذیرش و درج محصولات قابل عرضه در بورس را برای کلیه تولیدکنندگان و یا واردکنندگان دارد. عرضه محصولات مختلف بسیاری از شرکت‌های تولیدی طی این سال‌ها بر عهده این شرکت کارگزاری بوده است که برخی از آن‌ها عبارتند از:
1. شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران
2. شرکت آلومینیوم ایران
3. شرکت پالایش نفت اصفهان
4. شرکت توسعه تجارت بین‌الملل زرین پرشیا
5. شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس
6. شرکت سیمان کردستان و آرتا اردبیل

دفتر مرکزی: تهران، خیابان خالد اسلامبولی، نبش کوچه هشتم، پلاک42

info@sepahbroker.ir